Roning

Roning træner alle kroppens store muskelgrupper samtidig, uden at led og sener udsættes for store belastninger, derfor er risikoen for skade meget lille. Roning kan hurtig læres til motionsniveau og giver udbytte med det samme og er solo- såvel som holdsport. Danske roklubber afholder mesterskaber, som er åbne for alle, der ønsker at deltage. Desuden er roning en udendørs sport, der giver mange naturoplevelser og kan udøves af alle, der er fyldt 13 år, uanset kropsbygning.

Vi opkræver et relativt billigt kontingentet i forhold til mange andre idrætsgrene, og klubben har det nødvendige udstyr. Ringkøbing Ro- og Kajakklub har sit klubhus ved Ringkøbing Fjord, og i bådhallen er der alle almindelige bådtyper samt romaskiner. Mandag og onsdag er almindelige rodage, hvor der er rovagt, der sørger for, at alle kommer på vandet.

Hvorfor blive roer?

Roning er en meget alsidig motionsform. De fleste muskelgrupper bliver benyttet, når man ror. Alt efter hvordan man ror, kan man styrke muskulaturen på en meget mild måde eller tage fat og give sig selv en god, alsidig styrketræning. Kondimæssigt, kan man stort set også tilpasse træningen til sit eget behov.

Ud over det rent fysiske, giver Ringkøbing Ro- og Kajakklub mulighed for en masse naturoplevelser og frisk luft. Desuden kan man opleve en stor grad af socialt engagement blandt klubbens medlemmer.

Hvilke pligter følger med?

Ikke mange! Men for at vores klub kan overleve, må vi ind imellem hjælpes ad med forskellige ting så som vedligeholdelse af bådepark og klubhus.

Hvad koster det?

Mindre end mange andre fritidsaktiviteter som fx fitnesscentre! I øjeblikket vil det sige 650 kr. på årsbasis. For det kan man næsten lave så meget, man vil – man sætter selv grænsen. Se de samlede priser her.

Bliv roer

Hvert forår afholdes kurser for de, der ønsker at deltage i rosporten.

Kontakt evt. Rochefen eller en anden fra bestyrelsen. hvis du er interesseret i at høre mere.

Desuden kan man sige at, stort set alle kan blive roere! I vores klub har vi alle typer, former og aldre (min. 13 år). Dog er vi ret ens på et punkt, og det er, at vi er åbne og positive overfor hinanden.