Venø rundt, 19. september 2015 kl. 8.30

Vi skal Venø rundt, hvilket er en tur på ca. 25 km. Turen er for frigivede roere.

  • Kl. 8.30: Vi mødes ved Ringkøbing Ro-og kajakklub. Kajakker læsses på trailer.
  • Kl. 8.50: Afgang fra Ringkøbing
  • Kl. 9.50: Ankomst STRUER LYSTBÅDEHAVN (adresse: Ved Fjorden. Det er i vest-enden, hvor der er restaurant, klubhus, slæbested og flydebro)
  • Kl. 10.15: Afgang i kajak mod Venø
  • Kl. ca. 15.15: Forventet ankomst Struer havn

Hvis nogen selv kører direkte til Struer Havn, må I gerne sende SMS om dette til Elisabeth på tlf. 29864630.

Tilmelding på Roseddel her.

Lidt om Venø:

En rotur omkring Venø er både afvekslende og rig på oplevelser. Man kan vælge at ro vest eller øst om øen. Vejr og vindretning kan være bestemmende for hvilken retning vi tager. Hvis vi tager vest om, når vi efter 4 km Venø havn. Venø Havn er en lille hyggelig havn, der benyttes meget af sejlere. ønsker vi en pause kan vi lægge til her. Kiosken kan forsyne os med is, kaffe, eller hvad vi ellers har behov for. Der er bænke hvor kaffen kan nydes.

Længere nordpå kommer vi til nogle klinter der bruges af drageflyvere. Vi kan nu også begynde at kikke efter sæler der med store nysgerrige øjne holder øje med os. Når vi kommer til nordsiden skal vi nærmest være uheldige for ikke at være omkrænset af sæler. Hele nordspidsen er fuglereservat og man må ikke gå i land. Der er et hegn tværs over øen som markerer reservatet.

Når vi når spidsen og bølgerne står ind fra begge sider er der en bøje der ligger langt ude. Den skal vi nordenom ellers går vi på grund. Når vi fra østsiden passerer grænsen for reservatet kan vi lidt inde i landet se en stor hvid lystgård som tilhører Jani Spies og Christian Kjær. Ca. halvvejs nede ad østsiden kommer vi til Venø Camping, hvor der igen er mulighed for at tage en pause på land. Her skal vi gå ca. 300 m for at komme til kiosken.