Venø Rundt 24. maj 2014

Struer Roklub inviterer alle interesserede til Venø Rundt lørdag den 24. maj 2014.

Tilmelding skal ske senest den 18. maj på denne side.

Indbydelse og info til opslagstavlen  findes her. 


Mere om Venø Rundt

Venø Rundt er et motionsstævne der hvert år, bliver holdt i Struer Roklub. I 2014 holdes det lørdag den 24. maj.

Yderligere information kan fåes hos Peter Baastrup, tlf: 26 40 67 57. Venø Rundt udvalg

Hvad er Venø Rundt?

Ved Venø Rundt er der flere ture. Hele vejen rundt om Venø er der 25 km, en tur til Venø havn og retur er 14 km og en tur til Venø camping og retur er på 16 km. Der er også mulighed for at ro til Grisetå Odde ved Oddesundbroen, en tur på 22 km. Turene vælges alt efter vejr og lyst.

Traditionsrigt rostævne

Venø Rundt er afholdt mere end 25 gange, så vi har øvelsen i at sikre dig en hyggelig dag. Venø Rundt har været kendetegnet ved at de samme klubber kommer igen og igen, men for dig der ikke kender den pragtfulde natur med venø om styrbord er her lidt om hvad du kan opleve. Lige først for dem der ikke ved det ligger Venø placeret i Limfjorden syd for Mors og lige nord for Struer. Turen hører dermed med til Struer Roklubs daglige rofarvand.

Naturen

En rotur omkring Venø er både afvekslende og rig på oplevelser. Med start fra Struer Roklub ror I op til færglejet, en tur på 3 km, derefter kan I vælge at ro vest eller øst om øen. Vejr og vindretning kan være bestemmende for hvilken retning I tager. Hvis I tager vest om når I efter yderligere 4 km Venø havn. Venø Havn er en lille hyggelig havn, der benyttes meget af sejlere. ønsker I en pause kan I lægge til her. Kiosken kan forsyne jer med is, kaffe, eller hvad I ellers har behov for. Der er bænke hvor kaffen kan nydes.
Fortsætter i nordpå, kommer I til nogle klinter der bruges af drageflyvere. I kan nu også begynde at kikke efter sæler der med store nysgerrige øjne holder øje med jer. Når I kommer til nordsiden skal I nærmest være uheldige for ikke at være omkrænset af sæler. Hele nordspidsen er fuglereservat og man må ikke gå i land. Der er et hegn tværs over øen som markere reservatet.

Når I når spidsen og bølgerne står ind fra begge sider er der en bøje der ligger langt ude. Den skal I nordenom ellers går I på grund.Når I fra østsiden passerer grænsen for reservatet kan I lidt inde i landet se en stor hvid lystgård som tilhører Jani Spies og Christian Kjær. Ca. halvvejs nede ad østsiden kommer I til Venø Camping hvor der igen er mulighed for at tage en pause på land. Her skal I gå ca. 300 m for at komme til kiosken.

Fra camping ladsen har I ca. 8 km hjem til Struer. Når I kommer ud af bugten ved campingpladsen skal I blot holde jer ca. 50 m fra land idet der 1 km nord for færgelejet stikker en kraftig muslingebanke ud fra land. Når det er tilpas lavvandet stikker musligeerne hovedet op over vandet. Hvis I ser måger der står på vandet så har I positionen.

Hjemkomst

Hel turen kan roes på 2 - 5 timer alt efter hvor mange pauser man ønsker. Når I starter vil vi gerne vide lidt om hvor hurtigt I ønsker at ro så vi nogenlunde ved hvornår vi kan forventer jer hjem. I pauserne før I skal ud at ro og når I kommer hjem igen vil vi forsørge at gøre det så hyggeligt som muligt for jer. Kommer I tidligt lørdag kan I få morgenkaffe inden I starter. Ellers skal vi nok sørge for at ingen bliver slutne eller tørstige i løbet af dagen.Om aftenen har vi ryddet bådhallen til fordel for aftenenes middag og fest. Efter en god middag er der dans til den lyse morgen.Kom og hver med, det er en oplevelse værd!