Frigivelsesprøver

Der afholdes frigivelsesprøver for ikke-frigivne roere i klubben mandag den 27/8 og/eller onsdag den 29/8 – afhængig af vejret. Klar til at gå vandet kl. 18. Der gives instruktion på land inden afgang.

Prøven afholdes såfremt det blæser mellem 6 og 8 m/s.

Du skal have roet mindst 100 km i år og været med på mindst 2 langture. Hvis du mangler et par km eller en enkelt langtur, så kan du godt gå til prøve alligevel. Hvis du inden standerstrygning i år kommer i mål med km og langtur – og har bestået frigivelsesprøven - så er du frigivet.

Inden du går til prøve forventes det, at du har trænet redningerne grundigt. Det giver sjældent et godt resultat at gå til prøve uden at have trænet - og det er spild af alles tid.

Redningsøvelser skal sidde på rygraden, og bør som grundregel højst tage 4 minutter. Husk, at en redningsøvelse er din eller andres livline, når vejret/bølgerne/vinden skifter til noget, der overstiger ens evner.

Det er prøvelederens suveræne beslutning, om en given roer kan frigives eller ej – uanset prøvens resultat.

Tilmelding til frigivelseprøven sker på Roseddel.

Frigivelsesprøven består af 4 elementer:

  1. Selvredning: Du skal kæntre, tømme kajakken for vand og redde dig selv op ved hjælp af en traditionel selvredning, hvor du benytter pagajflyder. Du må ikke få nogen som helst hjælp fra andre, og du må ikke miste grej eller kajak. Kæntrer du under selvredningen, kan du prøve igen – men prøvelederen kan vælge at stoppe prøven efter gentagne kæntringer.
  2. Makkerredning: Du skal ved hjælp af traditionel makkerredning redde din kæntrede makker. Det forventes, at I hjælper hinanden og taler sammen. Du skal også lade dig redde af din makker.
  3. Bugsering af kajak: Du skal med sikkerhed ro hen til makkers kajak og isættes bugseringsline korrekt. Herefter bugseres 200 m.
  4. Svømning med kajak: Du skal svømme 50 m med kajakken. Du vælger selv en effektiv svømmestil.